passionately driven

Perkembangan Terkini BMW iX 2024 – xDrive40 Dihentikan

BMW iX di Malaysia telah mengalami penambahbaikan, terutamanya dalam barisan varian dan penawaran peralatan. Varian xDrive40 dan xDrive40 Sport akan ditarik balik, meninggalkan hanya pilihan xDrive50 Sport dan M60 yang tersedia.

Dari segi harga, xDrive50 Sport dijual pada harga RM465,800 tanpa insurans, manakala varian M60 berharga RM579,800. Harga ini tidak termasuk Pilihan BMW Service & Repair Inclusive (BSRI), yang melanjutkan jaminan dan pakej servis dengan tambahan harga RM33,200.

Dengan BSRI disertakan, xDrive50 Sport berharga RM499,000 dan M60 berharga RM613,000. Berbanding dengan harga sebelum ini, kedua-dua varian kini lebih murah masing-masing sebanyak RM62,630 dan RM32,630.

Dari segi peralatan, xDrive50 Sport kini dilengkapi dengan pengecas AC onboard yang diperbaharui yang mampu menangani sehingga 22 kW, mengurangkan masa pengecasan kepada 5 jam dan 30 minit. M60 sudah mempunyai ciri ini sebelum ini. Pengecasan DC kekal sama dengan kedua-dua varian mengecas dari 0 hingga 80 peratus dalam masa 35 minit.

Dari segi prestasi, kedua-dua varian mengekalkan output kuasa dan masa pecutan mereka. xDrive50 Sport kini dilengkapi dengan two-axle air suspension yang boleh diubah suai, di mana sebelum ini hanya standard untuk M60.

BMW iX yang dikemas kini juga mendapat Sistem Pengendalian BMW 8.5 baru dan Comfort Access yang diperbaiki dengan Digital Key Plus. Sesetengah ciri telah ditarik balik atau diubahsuai, seperti bumbung kaca panorama untuk xDrive50 Sport dan sistem bunyi Bowers & Wilkins untuk M60 telah diganti dengan sistem bunyi dari Harman Kardon.

Perubahan lain termasuk penarikan lampu hadapan Laserlight, kawalan gestur, dan pilihan hiasan dalaman dan luaran yang khusus untuk setiap varian. Pilihan hiasan dalaman telah dikemaskini, dan hiasan dalaman eksklusif tambahan boleh didapati dengan kos tambahan.

Ciri-ciri standard termasuk roda Aerodinamik 22-inci, Driving Assistant Professional, dan IconicSounds Electric. iX boleh didapati dalam pelbagai warna, dengan pilihan tambahan untuk penutupan logam dengan tambahan kos.

Setiap pembelian termasuk jaminan bateri lapan tahun atau 160,000 km, bantuan tepi jalan, talian hotline kemalangan, dan sokongan BMW Service Online.

 

Sumber : Paultan

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD