passionately driven

JPJ Umum Panggilan Semula Bagi 3 Jenama Kereta: Kia, Volkswagen, Toyota

Jabatan Pengangkutan Jalanraya (JPJ) Malaysia baru-baru ini telah mengumumkan panggilan semula dan memuat naik senarai 3 jenama kereta iaitu Kia, Volkswagen dan Toyota di akaun rasmi Instagram mereka.

Berikut adalah merupakan perincian penuh bagi model yang terlibat dalam panggilan semula ini:

Kia – Dinamikjaya Motors Sdn Bhd

Volkswagen – Volkswagen Passenger Cars Malaysia Sdn Bhd 

Toyota – UMW Toyota Motor Sdn Bhd

Sekiranya kenderaan anda tersenarai dalam senarai panggilan semula ini, anda hendaklah memberikan kerjasama dengan mematuhi prosedur yang telah ditetapkan oleh pihak pengeluar kenderaan sama ada perlu membuat temu janji terlebih dahulu atau mematuhi jadual giliran yang telah ditetapkan.

Kos penukaran alat ganti bagi kenderaan yang terlibat dalam aktiviti Pemanggilan Semula ini adalah percuma dan ditanggung sepenuhnya oleh pihak pengeluar kenderaan.

 

Sumber : Instagram JPJ Malaysia

  1. Berharap agar Honda mengumpul data & maklumat dlm mengenal pasti masalah berkaitan driveshaft yg banyak dihadapi oleh pemiliknya

  2. Honda tak pernah nak recall kereta2 keluaran mereka ye padahal byk je masalah gearbox, steering rack pd civic city

    Apa jampi serapah pihak honda buat ye??? Honda users pun diam membisu seribu bahasa walaupun kenderaan mereka bermasalah

    • Ada jer.. saya terlibat CRV G5 2018…panggil 2022.. tp sikit hal jer.. mgkin kereta tuan/ puan tak terlibat..

    • Honda pernah recall their product. They contacted each owner. Not sure they advertise it or not.

  3. dah Refer SA .. Tak semua jugak. Kalau ada Surat dari Panel Pembekal baru dipanggil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pilih Jenama Kereta

© 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD