passionately driven

Teaser BMW iX2 EV oleh BMW Malaysia – Pendaftaran Telah Dibuka

BMW Malaysia telah memulakan teaser kempen untuk BMW iX2 yang akan datang, dengan menyatakan ia akan datang tidak lama lagi di laman web mereka serta EDM yang mereka hantar kepada senarai pemasaran mereka hari ini.

Tidak banyak butiran selain daripada ia akan datang tidak lama lagi, tetapi jika anda berminat dengan versi coupe yang lebih bergaya dari BMW iX1, anda boleh mendaftar di halaman Pendaftaran laman web BMW Malaysia.

Berbeza dengan BMW iX1 yang juga mempunyai model BMW X1 bertenaga ICE dijual di Malaysia, model BMW X2 bertenaga ICE tidak muncul di mana-mana dalam laman web BMW Malaysia sehingga kini, yang mungkin menunjukkan bahawa BMW iX2 mungkin ditawarkan sebagai model elektrik sahaja untuk pasaran ini.

Varian tunggal iX2 ialah iX2 xDrive30. Gabungan dua motor di hujung memberikan keluaran sistem keseluruhan sebanyak 313 Hp (230 kW, termasuk peningkatan sementara) dan 494 Nm. 0-100 km/j dilakukan dalam masa 5.6 saat yang sangat cepat. Bateri dengan 64.8 kWh tenaga yang boleh digunakan menyediakan julat yang dinilai oleh WLTP dari 417 hingga 449 km.

Di dalam, BMW iX2 dilengkapi dengan Paparan Melengkung BMW yang terdiri daripada kluster instrumen digital 10.25 inci dan skrin sentuh pusat 10.7 inci. Ini berkait dengan sistem hiburan terkini iDrive yang dikuasakan oleh Sistem Pengendalian BMW 9, yang merangkumi Pembantu Peribadi Pintar BMW. Bahagian kabin yang lain adalah sama bagi mereka yang pernah berada dalam model X1 dan iX1 terkini.

Masih belum ada lagi tarikh rasmi dari BMW Malaysia tentang bilakah model ini akan dilancarkan dan berapakah anggaran harga bagi kenderaan ini. Sama-sama kita nantikan pelancaran rasmi BMW iX2 EV ini.

 

Sumber : Paultan

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD