passionately driven

Suzuki Cars Malaysia Bakal Lancarkan 2 Varian Baru Jimny ke Pasaran Malaysia

Naza Eastern Motors Sdn Bhd baru-baru ini telah mendedahkan 2 varian baharu bagi model ikonik Jimny mereka iaitu Rainforest dan Black Edition. Edisi khas ini diadakan bagi menarik lagi minat orang ramai terhadap model ini dan menjanjikan pengalaman yang menarik kepada semua pemilik Suzuki Jimny ini.

Untuk menandakan acara ini, Naza Eastern Motors telah menganjurkan acara Jimny Lifestyle Drive dengan lebih dari 30 pemilik Jimny. Perjalanan konvoi itu telah dirasmikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Automotif Naza, Mohd Rizal Jailan di pusat pameran Suzuki Cars di Petaling Jaya.

Rizal berkata, “Pelancaran Jimny Rainforest dan Black Edition menekankan fokus strategik kami pada model-model nisbah yang menguntungkan yang sejajar dengan trend industri automotif.”

Beliau menambah, “Kami telah melihat pasaran SUV di Malaysia berkembang dalam 10 tahun terakhir, jadi fokus kami kekal dengan model-model sedia ada seperti Jimny ikonik dan Swift Sport, kerana mereka terus berhubung dengan kuat dengan pelanggan kami. Dengan pengenalan varian baru untuk Jimny ini, kami tidak hanya memperluas tawaran kami tetapi juga mengesahkan komitmen kami untuk menyediakan kenderaan yang mencerminkan kualiti, kebolehpercayaan, dan gaya.”

Dijual pada harga RM168,900 dan RM171,900 (sebelum insurans) masing-masing, perkenalan Edisi Rainforest dan Edisi Black disampaikan oleh Ketua Pegawai Operasi Naza Eastern Motors, Mohamad Irwan Shahril. Kedua-dua varian menampilkan elemen reka bentuk yang berbeza dengan hiasan dan aksesori yang dijangka khusus untuk pasaran Malaysia.

Dikuasakan oleh enjin 1.5L yang mampu menghasilkan 101 Hp, drivetrain yang cekap ini dipadankan dengan Sistem ALLGRIP PRO 4WD, Gear Pemindahan Rendah 4 Kelajuan, dan sistem Traction Control Braking LSD memberikan daya dan keselamatan kepada pemandu ketika memandu.

Rainforest dilengkapi dengan multi-roof rack, grill hadapan dengan kemasan camouflaged, flap lumpur hadapan dan belakang, dan dekal badan. Bahagian dalam dilengkapi dengan hiasan sembunyi selaras yang dipasang di tepi pemuatan, pintu belakang dalaman, cermin belakang, hiasan bumper audio, penutup pemegang pintu dalam, penutup pegangan pembantu, karpet lantai, dan kotak separuh belakang.

Sementara itu, luaran Black Edition juga akan mendapat multi-roof rack, penutup tayar simpanan dengan lapisan karbon bersama dengan grill hadapan yang sepadan dengan lapisan karbon, manakala bahagian dalam dilengkapi dengan hiasan bumper audio bergaya, penutup pegangan pintu dalam, penutup pegangan pembantu, dan karpet lantai. Terdapat peningkatan percuma kepada tempat duduk kulit Nappa 2 tone untuk Edisi Hitam. Penutup pintu dan flap lumpur akan disertakan pada kedua-dua model.

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD