passionately driven

Toyota Vellfire (2024) Telah Dilancarkan: Harga Bermula dari RM438,000

UMW Toyota Motor (UMWT) telah melancarkan Toyota Vellfire 2.5L 2024 serentak dengan pelancaran Alphard 2.4T Executive Lounge di Malaysia. Berbanding kembarnya, Toyota Alphard, harga MPV mewah tujuh tempat duduk ini bermula dari RM438,000 iaitu RM100,000 lebih murah berbanding kembarnya.

Reka Bentuk dan Rekaan

Toyota Vellfire muncul dengan rekaan luaran yang menawan dan menggambarkan kesan elegan yang terkini. Gril hadapan bergaya garis-garis memanjang memberi kesan ketegasan, manakala lampu hadapan LED menambah sentuhan moden pada penampilan depan. Siluet sampingan yang lancar dan lampu belakang LED mengekalkan estetika yang mengagumkan.

Dalaman yang Mewah

Ruangan dalaman Toyota Vellfire mendedahkan kemewahan yang tidak dapat disaingi dalam kelasnya. Kabin yang luas dan dilengkapi dengan bahan berkualiti tinggi memberikan keselesaan kepada penumpang. Rekaan kerusi yang fleksibel dan teknologi hiburan premium melengkapkan pengalaman perjalanan yang mewah.

Prestasi dan Enjin

Toyota Vellfire dikuasakan oleh enjin yang canggih untuk memberikan prestasi yang mantap. Bagi kapasiti enjin 2.5 liter, Vellfire ini mampu menghasilkan 235 Nm pada 4100 rpm. Manakala output maksimum yang dihasilkan untuk kuasa adalah 182 Ps pada 6000 rpm.

Teknologi Canggih

Mengintegrasikan kecanggihan teknologi, Toyota Vellfire menawarkan sistem infotainment yang canggih, kawalan iklim automatik, serta pelbagai sistem keselamatan termasuk kawalan pemanduan pintar, brek automatik, dan pelbagai sensor keselamatan.

Vellfire ini berukuran 5,005 mm panjang, 1,850 mm lebar dan 1,950 mm tinggi, dengan jarak antara roda 3,000 mm. Vellfire ini didatangkan dengan sejumlah 3 warna luaran, termasuk Platinum White Pearl (Putih), Precious Metal dan Hitam dengan pilihan warna dalaman Beige atau Hitam.

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD