passionately driven

Mercedes-Benz GLA200 Facelift 2024 Telah Dilancarkan – Harga Bermula RM258,888

Mercedes-Benz Malaysia secara rasmi telah melancarkan model crossover facelift ini, GLA 200, dengan harga RM258,888 atas jalan tanpa insurans. Seperti H247 GLA sebelum facelift, model yang telah diubahsuai ini dipasang secara lokal di Pekan, Pahang, setelah pelancaran awalnya pada Disember 2020 sebagai model yang diimport sepenuhnya.

Sama seperti sebelumnya, varian GLA 200 dikuasakan oleh enjin petrol empat silinder turbo 1.3 liter yang menghasilkan 163 Hp pada 5,500 rpm dan 250 Nm dari 2,000 rpm hingga 3,500 rpm. Pecutan 0-100 km/j dianggarkan sebanyak 8.9 saat, dengan kelajuan maksimum 210 km/j.

Perubahan pada bahagian luarannya termasuk gril hadapan baru, manakala bumper hadapan mendapat perlindungan visual underride yang direka semula dengan hiasan perak. Manakala bumper belakang mendapat diffuser. Untuk sistem pencahayaannya, terdapat lampu hadapan LED High Performance dengan Adaptive Highbeam Assist, dan lampu belakang LED standard.

Di dalamnya, paparan dan sistem hiburan untuk H247 GLA facelift ditunjukkan melalui paparan dual 10.25 inci, dan reka bentuk stereng yang baru yang merangkumi kawalan permukaan sentuhan sebagai gantian kepada butang konvensional. Material kerusi diperbuat daripada kulit sintetik Artico, dan kerusi hadapan dilengkapi dengan penyesuaian elektrik bersama fungsi ingatan.

Di sini, interface MBUX generasi terkini turut hadir, dengan sokongan untuk Apple CarPlay dan Android Auto tanpa wayar, dan sambungan perkakasan kini termasuk lima port USB-C yang bercahaya bersama cas tanpa wayar peranti, dan kabin juga dilengkapi dengan pencahayaan ambient 64 warna.

Bagi sistem bantuan, H247 GLA facelift mendapat pakej kamera undur, Active Parking Assist, Blind Spot Assist, Exit Warning Assist, dan Active Brake Assist, sambil juga termasuk Keyless Go dan Hands-free Access.

Selain dari pelbagai warna luaran yang sedia ada, GLA facelift 2024 menambah warna luaran Spectral Blue metallic ke dalam palet catnya. Jaminan selama empat tahun dan tanpa had mileage waranti akan diberikan kepada pemilik Mercedes-Benz di Malaysia.

 

Sumber : Paultan

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD