passionately driven

Proton Persona Elegance: Model Peneraju Kebangkitan Proton Era 2010

Jika anda tanya apakah model-model Proton yang berjaya, model ni takkan tertinggal dalam senarai saya. Proton Persona versi facelift Elegance tahun 2010.

Proton Persona yang awalnya dilancarkan sekitar 2008 ini, adalah sebagai pengganti Proton Wira yang dah terlalu lama dalam pasaran. Proton Wira sebelum itu telah dikenali sebagai Proton Persona di luar negara seperti United Kingdom, Australia dan banyak lagi, jadi nama Persona ini bukanlah kali pertama digunakan pada model ini. Jadi model ini secara langsung adalah pengganti kepada Proton Wira yang juga sangat berjaya di seluruh dunia.

3QB 029overall side

Pada 2010 Proton telah memberi ‘facelift’ kepada Persona iaitu Proton Persona Elegance. Kali ni rupa bentuknya boleh dikatakan berubah secara total, nampak lebih menarik, mewah, dan nampak lebih masuk dengan bodynya yang agak besar panjang. Tahniah team design Proton ketika itu.

Model ni dengan pantas membantu kebangkitan Proton pada era 2010 dan melonjakkan angka jualan Proton ketika itu di bawah pimpinan kesayangan semua Dato Syed Zainal Abidin Syed Mohd Tahir. Terima kasih.

Jadi mari kita kembali ke tahun 2010 dan lihat kembali review Proton Persona Elegance.

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD