passionately driven

Rolls-Royce Phantom Series II 2024 Kini Dilancarkan di Malaysia – Harga Bermula dari RM2.5 Juta

Lebih enam tahun selepas pengenalan generasi kelapan Rolls-Royce Phantom di Malaysia, kini siri terkini, iaitu Siri II, telah tiba. Diumumkan secara global pada Mei 2022, Phantom Siri II boleh didapati dalam dua versi dengan harga bermula dari RM2.5 juta, tidak termasuk cukai dan pilihan.

Versi standard-wheelbase bermula dari RM2.5 juta, tetapi terdapat juga varian Extended dengan lebih banyak ruang kaki di bahagian belakang, bermula dari RM2.9 juta. Kedua-dua versi menawarkan pelbagai pilihan penyesuaian, termasuk pilihan daripada 44,000 warna.

Phantom Siri II dilengkapi dengan enjin V12 twin-turbo 6.75 liter, memberikan 571 Ps (563 Hp) dan 900 Nm. Ia boleh bergerak dari 0-100 km/j dalam 5.3 saat bagi standard-wheelbase atau 5.4 saat bagi extended-wheelbase, dengan kelajuan tertinggi 250 km/j.

Walaupun enjin kekal sama, terdapat perubahan reka bentuk yang halus, seperti garisan mendatar berkilauan baru di atas gril Pantheon dan lampu hadapan yang direka semula. Rolls-Royce menawarkan pilihan roda yang baru, termasuk reka bentuk keluli tahan karat dengan kesan 3D. Pelanggan juga boleh meminta darkened chrome grill dan black bonnet reins untuk tampil lebih senyap.

Di dalamnya, kabin mewah kekal dan tidak banyak berubah, dengan stereng yang sedikit lebih tebal bagi pemandu. Phantom Siri II memperkenalkan Rolls-Royce Connected, membolehkan pemilik menghantar alamat ke kenderaan melalui aplikasi Whispers. Aplikasi ini juga menawarkan telematik dan tempahan servis perkhidmatan.

Anas Zawawi Khalid, pengarah Rolls-Royce Motor Cars Kuala Lumpur, menyatakan kegembiraan terhadap kedatangan Phantom Siri II di Malaysia, menyebutnya sebagai penanda aras kemewahan abadi yang disesuaikan dengan citarasa pelanggan terkemuka. Harga bermula dari RM2.5 juta untuk versi SWB dan RM2.9 juta untuk varian EWB, dengan kos akhir meningkat dengan cukai dan pilihan.

 

Sumber : Paultan

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD