passionately driven

Tempahan Suzuki Jimny 5-pintu 2024 Telah Dibuka di Malaysia

Naza Eastern Motors telah memberi petunjuk kedatangan Suzuki Jimny 5-Pintu di Malaysia, di mana mereka menawarkan versi yang lebih praktikal dari kenderaan off-road yang popular ini.

Jimny 5-Pintu ini telah dilebarkan sebanyak 340 mm berbanding model tiga-pintu asal, menjadikannya panjang 3,985 mm, lebar 1,645 mm, dan tinggi 1,720 mm dengan jarak roda yang lebih panjang iaitu 2,590 mm, memberikan ruang kaki belakang yang lebih luas dan ruang bagasi yang jauh lebih besar, dari 85 liter kepada 211 liter.

Dari segi rekaan luaran, Jimny mengekalkan reka bentuknya yang khas, menampilkan cincin krom pada gril, lampu hadapan LED bulat, fender yang tebal, lampu belakang yang dipasang pada bumper, tayar simpanan luaran pada pintu belakang yang terbuka ke sisi, dan rim aloi Y-berwarna kelabu berukuran 15 inci.

Beralih kepada ruang dalam, kabin kekal sama dengan ciri-ciri seperti Mercedes G-Class dan susunan empat tempat duduk (tanpa tali pinggang tengah), kini dilengkapi dengan skrin sentuh hiburan berukuran 9.0 inci yang lebih besar daripada yang sebelumnya 7.0 inci.

Jimny 5-Pintu masih mengekalkan enjin petrol empat-silinder 1.5 liter semula jadi K15B yang menghasilkan 102 PS pada 6,000 rpm dan 130 Nm tork pada 4,000 rpm. Pilihan transmisi termasuk manual lima-kelajuan dan kotak gear automatik empat-kelajuan, dengan yang terakhir mungkin menjadi pilihan standard.

 

Sumber : Paultan

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD