passionately driven

Geely Galaxy L7 PHEV Dipamerkan Semasa Beijing Autoshow 2024 – Berasaskan Dari SUV Boyue L

Galaxy L7 hibrid plug-in telah dipamerkan di Beijing Autoshow 2024 dan memberikan gambaran kepada apa yang mungkin menjadi Proton X70 generasi seterusnya. Ia merupakan sebahagian daripada sub-jenama tenaga baru Geely dan berfungsi dengan sistem hibrid plug-in NordThor BHE15 Plus, yang mempunyai enjin empat silinder turbo Atkinson-cycle bersama dengan motor elektrik dan transmisi hibrid, memberikan jumlah kuasa sebanyak 390 PS dan sebanyak 535 Nm tork.

Dengan pilihan bateri 9.1 kWh atau 18.7 kWh, ia menawarkan jarak elektrik masing-masing 43 km atau 90 km menurut kitaran WLTP. Penggunaan bahan api sangat rendah, berkisar dari 2.35 hingga 5.23 liter setiap 100 km. Pengecasan pantas mengisi semula bateri dari 30 hingga 80% hanya dalam setengah jam.

Dari segi luaran, L7 berkongsi persamaan dengan SUV Boyue L tetapi mempunyai reka bentuk hadapan dan belakang yang berbeza, termasuk lampu hadapan terbelah, hujung hadapan tanpa gril, dan bahagian belakang yang lebih sporty. Di dalam, ia mempunyai teknologi canggih seperti paparan instrumen digital, skrin sentuh yang besar, dan skrin sentuh penumpang, semua dikuasakan oleh sistem infotainment Galaxy N OS.

Ciri-ciri tambahan termasuk pengecas tanpa wayar, sistem bunyi premium, pemantau perhatian pemandu, 256-warna ambient light, dan kerusi penumpang hadapan mewah dengan fungsi urut. Dari segi keselamatan, ia menawarkan airbag berpasang di atas bumbung dan keupayaan pemanduan separa-automatik Tahap 2+ yang serupa dengan Navigate on Autopilot Tesla.

Harga untuk Geely Galaxy L7 bermula dari 125,700 yuan (RM83,000) hingga 169,700 yuan (RM112,000).

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD