passionately driven

Chery Tiggo 4 Pro Bakal Dilancarkan ke Malaysia Pada Suku Pertama 2025

Chery Tiggo 4 Pro telah disahkan bakal dilancarkan ke pasaran Malaysia, dan SUV sub-B-segment ini akan diletakkan di bawah Omoda 5 dalam kedudukan saiz dan harga. Chery Malaysia telah memberitahu para media di acara Chery International Business Conference 2024 bahawa Tiggo 4 akan tiba pada separuh pertama tahun 2025.

Tiggo 4 Pro dikuasakan oleh enjin empat silinder turbo 1.5 liter yang menghasilkan 147 PS dan 210 Nm tork di antara 1,750 dan 4,500 rpm. Enjin asas Tiggo junior sentiasa menjadi enjin empat silinder semula jadi 1.5 liter, yang juga tersedia dengan kotak gear manual di mana beberapa pasaran perlukan.

Dari segi rekaan luaran, versi facelift 2024 terkini Tiggo 4 terdiri daripada gril yang lebih besar dan lebih bersegi, yang visualnya dihubungkan dengan lampu siang LED vertikal di tepi bumper. Lampu hadapan adalah LED dan kluster lebih ramping. Secara keseluruhan, muka baru memberikan kesan yang lebih lebar, dan juga lebih moden.

Kita juga dapat melibat perubahan bahagian belakang yang kelihatan jauh lebih kontemporari dengan bar penuh lebar yang mengandungi corak LED yang hebat dan tulisan logo Chery yang ditulis sepenuhnya. Pemantul vertikal di hujung bumper mencerminkan LED DRL hadapan.

Beralih kepada ruang dalaman, kini mempunyai skrin yang bersambung seperti yang dilihat dalam SUV Chery lain. Penghawa dingin juga kini telah sepenuhnya dilebarkan dan Shift-by-wire membolehkan lagi sebuah gear knob kecil dan kawasan penyimpanan besar di bawah konsol tengah. Stereng masih mengekalkan emblem Chery berbanding logotype di Tiggo lain.

Bakal berlawan dengan Perodua Ativa dan Honda WR-V, adakah anda berminat dengan Tiggo 4 Pro ini sekiranya Chery meletakkan tanda harga yang berbaloi untuk jualan?

Gallery

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Pilih Jenama Kereta

    © 2023 Copyright. All Rights Reserved. NAZZNCO (M) SDN BHD